Tarieven en vergoeding bij Psychologen Lelystad

Wat kost therapie bij Psychologen Lelystad en hoelang duurt het?

De kosten en duur van de behandeling kunnen verschillen per therapeut of psycholoog. Voor afspraken buiten kantooruren of in het weekend betaal je vaak een iets hoger tarief. Meer informatie over de kosten en duur per psycholoog of therapeut vind je op de persoonlijke profielen bij Psychologen Nederland.

Hoe vaak je komt is afhankelijk van je klacht. In het begin worden er vaak wekelijkse afspraken gemaakt, maar dit is altijd in overleg. In de meeste gevallen heb je tussen de 5 en 10 afspraken nodig.

Ben je verhinderd?

Indien je verhinderd bent laat dit dan minstens 24 uur van tevoren weten. Op deze manier kan er nog een andere cliënt geholpen worden. Anders zijn we genoodzaakt de kosten in rekening te brengen.

Vergoeding – stem het af met je verzekeraar

Het belangrijkste dat we je willen meegeven is dat ‘vergoed’ niet ‘gratis’ is. De kans is groot dat er geen enkel verschil is tussen een volledig vergoed GZ psycholoog en een niet vergoede psycholoog. Dat heeft alles te maken met het eigen risico én aanvullende verzekeringen. Dit geldt alleen voor individuele therapie. Relatietherapie wordt momenteel door geen enkele zorgverzekeraar vergoed.

Aanvullend verzekerd – alles verandert

Veel mensen zijn aanvullend verzekerd. En de meeste psychologen die niet vergoed worden uit het basispakket, worden wel (geheel of gedeeltelijk) vergoed uit de aanvullende verzekering zónder effect op jouw eigen risico. In dat geval vallen alle verschillen in kosten weg. Vraag je psycholoog ernaar, die zal je graag helpen.

De voordelen

  • Je hoeft niet te wachten
    De meeste psychologen die buiten de vergoeding vallen hebben geen wachtlijsten en kunnen je ook heel goed doorverwijzen.
  • Een persoonlijke benadering
    Kleinere praktijken zoals de onze besteden in de regel meer aandacht aan hun cliënten: je bent geen nummer, het is persoonlijker, directer en we werken met meer persoonlijke toewijding. Daarbij hebben we geen wachtlijsten.
  • De klacht en de behandeling worden niet gemeld bij de ziektekostenverzekeraar
    Veel mensen vinden het fijn om hun psychische klachten of problemen voor zichzelf te houden en vinden het dus vervelend om een hele tijd later keer op keer geconfronteerd te worden met die ene periode uit hun leven.

Contact

Wil je meer informatie over de kosten of tarieven die wij hanteren? Neem dan telefonisch contact op via 0320 – 322140 of vul het contactformulier in.