Therapie in Lelystad en omgeving

De intake

In het eerste gesprek maak je kennis. Je krijgt vooral de ruimte en tijd je verhaal te doen. Ondertussen leer je de psycholoog of therapeut een beetje kennen: de vragen die de behandelaar stelt, de onderwerpen die hij of zij benoemt en ook hoe het tussen jullie klikt. Die klik is belangrijk, want tijdens de behandeling wordt nauw samengewerkt. Jij bent de kenner van jezelf en jouw leven en de behandelaar weet welke methoden en technieken je zouden kunnen helpen. Het eerste gesprek wordt vaak afgesloten met een indicatie van een behandelplan. Dan weet je meteen waar je aan toe bent en wat je ook van de psycholoog of therapeut kunt verwachten.

Gemengde technieken

De psychologen en therapeuten van Psychologen Lelystad werken zowel intuïtief als op basis van analyse. Je gaat samen op zoek naar de onderliggende problemen. Die willen we namelijk oplossen; zodat je minder kans hebt op terugval. De behandeling wordt samengesteld op basis van de kennis van de klacht en welke technieken bij je passen. Als een methode je aanspreekt, werkt hij ook beter. Omdat het zo op maat gemaakt is, wordt er dus ook niet volgens één techniek gewerkt.

Levensvaardigheden

Naast verdieping is praktische hulp ook handig — sommige dingen moet je gewoon leren. Hoe om te gaan met situaties, gevoelens, sommige emoties. Je weet dan wel hoe je het beste kunt doen, maar het lukt je gewoonweg niet. Je krijgt oefening, zowel in de behandelkamer als daarbuiten. We evalueren wat je doet en zo leer je stap voor stap hoe jij het anders kunt doen. Er wordt regelmatig geëvalueerd. Het is belangrijk om terug te kijken naar je doelen, die misschien bijstellen en de balans opmaken.

Alle klachten

Hieronder een opsomming van klachten waarbij ik je kan helpen:

Wil je meer weten over therapie in Lelystad?

Hopelijk ben je wat wijzer geworden over hoe een behandeling in zijn werk gaat. Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat de behandelaren voor je kunnen betekenen? Neem telefonisch contact op of vul het contactformulier in van Psychologen Lelystad.