Wat kan een psycholoog voor je betekenen?

Er zijn meerdere manieren om iemand te behandelen. De meeste psychologen zijn goed bekend met de meest voorkomende behandelmethoden. En elke therapeut heeft zo zijn of haar specialiteit en voorkeur. Doorgaans laat een therapeut op de website heel duidelijk weten wat voor soort behandeling je kunt verwachten: ga je veel praten, krijg je opdrachten, gaat het hoofdzakelijk over je gedachten, werken jullie vanuit een klacht of naar een oplossing enzovoort. Je doet er goed aan die omschrijvingen goed te lezen en je af te vragen of psychologen Lelystad goed bij je past.

Wat veelal de meeste psychologen en therapeuten met elkaar overeen hebben is dat zij proberen een behandeling op maat te maken per cliënt. Ieder persoon is uniek met zijn of haar eigen verhaal en daar moet de behandeling op aansluiten.

De klik met psychologen Lelystad

Dat is hartstikke moeilijk, maar ook heel belangrijk. Het is inmiddels bekend vanuit wetenschappelijk onderzoek dat de relatie tussen de therapeut en de cliënt heel belangrijk is voor het succes van de behandeling. Gewoon of je ‘elkaars taal spreekt’, of je ‘makkelijk dingen aanneemt’, of ‘het klikt’.

Wil je graag meer weten over therapie?

Wil je graag meer weten of heb je een specifieke vraag over jezelf, de psychologen of de therapie? Bel ons voor een afspraak of vul het contactformulier in.